Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δημοτικά ομόλογα για την χρηματοδότηση ανταποδοτικών έργων προτείνει ο Μπουτάρης

Πρόταση για δημοτικά ομόλογα τα οποία θα χρηματοδοτήσουν μεγάλα ανταποδοτικά έργα στην πόλη έκανε από το βήμα του 3ου Thessaloniki Summit, ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αιτιολόγησε την πρότασή του, λέγοντας πως «πρόκειται για φθηνό τρόπο χρηματοδότησης δεδομένου ότι το τραπεζικό χρήμα παραμένει ακριβό».

Επιχειρώντας ένα σύντομο απολογισμό του έργου του στον Δήμο, σημείωσε ότι «θα έχω να υπερηφανεύομαι ότι κάναμε το μουσείο Ολοκαυτώματος». Εξηγώντας παραπέρα, υπογράμμισε «Δεν θα αναφέρεται μόνο στο ολοκαύτωμα, αυτό που μετράει πιο πολύ είναι ότι  θα αναφέρεται στην παρουσία και στον ρόλο της εβραϊκής κοινότητας της πόλης, συνυπήρχαν 3 θρησκείες και έφτιαξαν αυτό που τότε ήταν η Θεσσαλονίκη».

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη μητροπολιτικής διοίκησης, αναφερόμενος στην πολυδιάσπαση και την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, με ένα γλαφυρό παράδειγμα. «Στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης τα φανάρια είναι της περιφέρειας, στους κάθετους δρόμους του δήμου, δεν μπορούμε να συντονιστούμε».

ΠΗΓΗ: thessnews.gr


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.