Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Για το σχέδιο μείωσης των κόκκινων δανείων της ΤτΕ θα ενημερωθεί ο Μητσοτάκης

Με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Οικονομικών, Χρ. Σταικούρα και τον διευθυντή του γραφείου του, Στ. Πέτσα.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι τα κόκκινα δάνεια και συγκεκριμένα οι προτάσεις της Τραπέζης της Ελλάδος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο, κατά τις πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί μείζονος σημασίας.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι, όπως έχει ήδη αναφέρει το insider.gr, η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να παρουσιάσει την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου το σχέδιο μείωσης των «κόκκινων» δανείων που έχει στα «σκαριά» για τις ελληνικές τράπεζες.

Το σχέδιο της ΤτΕ, το οποίο παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα το Bloomberg, έχει στόχο να βοηθήσει τις τράπεζες να μειώσουν κατά 50% το ποσοστό των «κόκκινων» δανείων που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους.

Σύμφωνα με την πρόταση που επεξεργάζεται η ΤτΕ, οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να μεταφέρουν περίπου το 50% των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων σε ένα όχημα ειδικού σκοπού (special purpose vehicle - SPV), το οποίο με τη σειρά του θα πουλήσει ομόλογα και θα αξιοποιήσει τα έσοδα, προκειμένου να αγοράσει περίπου τα 42 δισ. ευρώ (47 δισ. δολάρια) «κόκκινα» δάνεια των ελληνικών τραπεζών.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.