Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μαξίμου σε Μητσοτάκη και Μητροπολίτη Πειραιώς: Ου ψευδομαρτυρήσεις

«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε μέσω διαρροών και κατόπιν εορτής, τη μυστική συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο», γράφει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφορικά, με τη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κ. Τσίπρα, «την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, επιβεβαίωσε, επίσης κατόπιν εορτής, τη μυστική του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Τόσο ο αρχηγός της ΝΔ όσο και ο Μητροπολίτης Πειραιώς ισχυρίζονται πως παρά το γεγονός ότι οι συναντήσεις έγιναν λίγο πριν τις ανακοινώσεις για την πρόταση συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας, το θέμα δεν συζητήθηκε», συνεχίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Θυμίζουμε την ένατη εντολή: Ου ψευδομαρτυρήσεις», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τις συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ.

Να σημειώσουμε πως νωρίτερα σήμερα πηγές της ΝΔ επέμεναν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε καμία γνώση της συμφωνίας, πριν αυτή ανακοινωθεί από τους κ.κ. Τσίπρα και Ιερώνυμο. ««Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Το σίγουρο είναι ότι δεν είχε καμία γνώση, ούτε πληροφόρηση για τη συμφωνία πριν ανακοινωθεί», έλεγαν από την οδό Πειραιώς.

Εξάλλου, σε διάψευση των σχετικών δημοσιευμάτων για συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 5/11, μια μέρα πριν ανακοινωθεί η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, προέβη και το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής.

«Η Αρχιεπισκοπή διεψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες και διαλόγους που δημοσιεύθηκαν στην «Αυγή», το ”Documento” και την «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικώς με συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρόεδρο της ΝΔ. Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.