Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βέμπερ: Ο Τσίπρας είχε μεταστροφές αλλά αποδείχθηκε αξιόπιστος εταίρος

«Ο Τσίπρας έζησε πολλές μεταστροφές στην κυβερνητική του θητεία αλλά στο τέλος ήταν και ένας αξιόπιστος εταίρος» σημείωσε ο Μάνφρεντ Βέμπερ υποψήφιος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο. Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι «αυτό πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα, ότι στο τέλος υλοποίησε και εφάρμοσε το πρόγραμμα».

Σχετικά με το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων σημείωσε «πρέπει να το δούμε ακόμη λεπτομερώς, το πώς ταιριάζει με τους οικονομικούς αριθμούς και με τον ελληνικό προϋπολογισμό. Οι συζητήσεις γι’ αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη, για αυτό θα πρέπει να το δούμε ακριβώς στο πλαίσιο του προϋπολογισμού» δήλωσε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Παράλληλα ο ίδιος κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πει στην Ιταλία «ανοιχτά και ειλικρινά» την άποψή του, ότι «οι επιτυχίες της νότιας Ευρώπης κινδυνεύουν από την ιταλική στάση».

«Και η Ελλάδα είναι ένα παράδειγμα, με πολλές δυσκολίες -διότι ο κ.Τσίπρας βάδισε έναν δύσκολο δρόμο, για να το πω προσεκτικά-, αλλά τώρα τουλάχιστον η χώρα έχει βγει από το πρόγραμμα και πορεύεται αυτόνομα. Και εκεί με μια νέα κυβέρνηση -οι εκλογές θα γίνουν κάποια στιγμή των επόμενο χρόνο στην Ελλάδα- μπορεί να δημιουργηθεί προοπτική για το μέλλον, ανανέωση, θετικό επενδυτικό κλίμα. Πιστεύω ότι μόνο με την αισιοδοξία θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τους ανθρώπους», τόνισε και αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο, όπως είπε, συζήτησε και το πώς θα διεξαχθεί και στην Ελλάδα ο προεκλογικός αγώνας ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο Γερμανός χριστιανοκοινωνιστής πάντως ξεκαθάρισε σχετικά με την Ελλάδα ότι θα επιθυμούσε να δει μια νέα κυβέρνηση, αυτήν δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας που ανήκουν στο Λαϊκό Κόμμα η οποία όπως είπε «θα τάσσεται υπέρ μιας περισσότερο ανοιχτής στάσης για διεθνείς νέους επενδυτές».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.