Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τσίπρας: Το δικό μας τέταρτο μνημόνιο είναι με το λαό (vid)

«Το δικό μας τέταρτο μνημόνιο είναι με το λαό», δεσμεύθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Φέρνουμε μνημόνιο με το λαό και όχι με τους δανειστές. Αυτό το μνημόνιο με το λαό θα μας δεσμεύει προκειμένου να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος», εξήγησε ο κ. Τσίπρας για να επισημάνει πως «αυτό το μνημόνιο θα το επικυρώσουμε το φθινόπωρο του 2019 (στις εκλογές).

«Και τώρα τι θα απογίνετε χωρίς βαρβάρους;» διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης.«Τι θα απογίνετε τώρα; Τι θα κάνετε τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, σώζουμε συντάξεις, μειώνουμε ασφαλιστικές εισφορές, μοιράζουμε κοινωνικό μέρισμα;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για να τονίσει: Όχι μόνο δεν κόβουμε συντάξεις, αλλά τις αυξάνουμε κιόλας. 

«Ένα προς ένα θα εφαρμοστούν τα μέτρα που εξήγγειλα στη ΔΕΘ», δεσμεύθηκε εκ νέου ο πρωθυπουργός, για να σημειώσει με νόημα: «Που πήγε αυτό το τέταρτο μνημόνιο που λέτε εδώ και έναν χρόνο ότι έρχεται; Ψάχνω να το βρω κι εγώ το τέταρτο μνημόνιο».

«Στην οικονομία η καταστροφολογία τελείωσε», τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να χαρακτηρίσει «τομή» μετά από οκτώ χρόνια τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε χθες, Τετάρτη, στη Βουλή.

«Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό – τομή μετά από μια οκταετία που επιβεβαιώνει ότι η οικονομία ανακάμπτει», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

«Σαν κυβέρνηση κάναμε μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Κατορθώσαμε να στήσουμε ξανά στα πόδια του το ασφαλιστικό μας σύστημα. Πλέον μιλάμε για ένα δίκαιο, υγιές, βιώσιμο και πλεονασματικό ασφαλιστικό σύστημα», ανέφερε, σε άλλο μέρος της παρέμβασής του από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

«500.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις»

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, δεσμεύθηκε για αυξήσεις στις συντάξεις 500.000 δικαιούχων, από τον Ιανουάριο του 2019 κιόλας.

Οι Κασσάνδρες «διαψεύστηκαν» για την περικοπή των συντάξεων, σημείωσε, για να επισημάνει πως «μπορεί η αύξηση να μην είναι μεγάλη, όμως αυτό το 20αρικο, για κάποιους που μετράνε μέχρι και το τελευταίο ευρώ, είναι κάτι. Και είδαν στα χρόνια τα δικά σας, τις συντάξεις να περικόπτονται και να μην μπορούν τα Χριστούγεννα να πάρουν ένα δώρο».

Δείτε το βίντεο:


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.