ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/12/2018 16:54

Μαξίμου προς Μητσοτάκη: Να μην παίζει με κρίσιμα εθνικά θέματα

«Να σοβαρευτεί» αλλά και να «μην παίζει με κρίσιμα εθνικά θέματα» καλεί το Μέγαρο Μαξίμου τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μαξίμου προς Μητσοτάκη: Να μην παίζει με κρίσιμα εθνικά θέματα
Μαξίμου προς Μητσοτάκη: Να μην παίζει με κρίσιμα εθνικά θέματα
Ανάγνωση:

«Να σοβαρευτεί» αλλά και να «μην παίζει με κρίσιμα εθνικά θέματα» καλεί το Μέγαρο Μαξίμου τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, για το θέμα που προέκυψε έπειτα από θέσεις που εκφράστηκαν από τον Ζόραν Ζάεφ.
Το Μέγαρο Μαξίμου, κατηγορεί μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως με τη στάση που κρατά, προσπαθεί «να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικιστικού ακροατηρίου». Ταυτόχρονα καλεί την πΓΔΜ και τον Ζόραν Ζάεφ να τηρήσουν μέχρι κεραίας τη Συμφωνία των Πρεσπών για να ενταχθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Στην απάντησή του, στη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει: «Δε φθάνει που ο κ. Μητσοτάκης ξεχνάει ότι επί των ημερών της παράταξής του αναγνωρίστηκε η ύπαρξη "μακεδονικής γλώσσας" το 1977 στη διάσκεψη του ΟΗΕ. Δε φθάνει που σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Politico άνοιξε αυτοβούλως ζήτημα "αυτονομιστικών δυνάμεων" στην Ελλάδα.

Συνεχίζει τον επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο, ανοίγοντας τώρα αυτοβούλως και θέμα "μειονότητας", ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι και το τελευταίο παράθυρο σε μία τέτοια πιθανότητα κλείνει οριστικά η ίδια η Συμφωνία των Πρεσπών. Μία συμφωνία που η πΓΔΜ και ο κ. Ζάεφ οφείλουν να τηρήσουν μέχρι κεραίας για να ενταχθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να σοβαρευτεί και να μην παίζει με κρίσιμα εθνικά θέματα στην προσπάθειά του να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικιστικού ακροατηρίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ