ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/12/2018 17:22

Κατρούγκαλος σε Δημητρόφ: Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις δηλώσεις

Κατρούγκαλος σε Δημητρόφ: Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις δηλώσεις
Κατρούγκαλος σε Δημητρόφ: Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις δηλώσεις
Ανάγνωση:

Τετ – α – τετ με τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ, είχε ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός, σημείωσε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση πως οι δυο άνδρες συμφώνησαν πως «πρέπει να αποφεύγονται προβληματικές δηλώσεις που δημιουργούν αμφιβολίες ως προς το πραγματικό νόημα της Συμφωνίας των Πρεσπών» κι αυτό καθώς «οι δυο χώρες εμμένουν στην πιστή τήρηση του πνεύματος και του γράμματος της Συμφωνίας αυτής που είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δυο χώρες»

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφέρθηκε και συγκεκριμένα στο άρθρο 4 παράγραφος 3 της συμφωνίας «που πια δεν αφήνει κανένα περιθώριο για επέμβαση στο εσωτερικό κάθε μιας από τις χώρες μας». Το άρθρο αυτό επικαλούνταν και οι κυβερνητικές πηγές της πΓΔΜ στην δήλωση με την οποία ανασκευάζουν τις προηγούμενες θέσεις του Ζόραν Ζάεφ.

Συζήτηση σχετικά με το θέμα, έγινε και με τον γγ του ΝΑΤΟ, για την τεχνική διαδικασία εφόσον γίνει η κύρωση και στις δυο χώρες. Ο κ. Κατρούγκαλος πήρε διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ για τις δηλώσεις με τις οποίες θα ανασκευάζει τα λεχθέντα από τον πρωθυπουργό της γείτονος, κάτι που συνέβη που λίγο αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ