Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Κλείνει» η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις - Εκτός Βουλής ΑΝΕΛ, Ποτάμι

Μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας σε δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της KAΠΑ Research για το Έθνος, για τις ευρωεκλογές, η διαφορά ανέρχεται στο 4,1% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 20,2% και την ΝΔ 24,3% ενώ σε δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών, για τις εθνικές εκλογές, η διαφορά διαμορφώνεται σε 5,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 24,5% και τη ΝΔ 30%.

Η δημοσκόπηση της KAΠΑ Research για τις Ευρωεκλογές

Στο ερώτημα «Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές, εσείς ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε;» στη δημοσκόπηση της KAΠΑ Research πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ ενώ το όριο του 3% δεν συγκεντρώνουν ΑΝΕΛ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Πρόθεση ψήφου για ευρωεκλογές:

  • ΝΔ: 24,3%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 20,2%
  • Χρυσή Αυγή: 8,1%
  • Κίνημα Αλλαγής: 5,5%
  • ΚΚΕ: 5%
  • Ελληνική Λύση: 2,9%
  • Το Ποτάμι: 2,1%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2%
  • Ένωση Κεντρώων: 2,4%
  • Λαϊκή Ενότητα: 1,4%

Επίσης το 11,2% απάντησε πως δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει και το 5,2% «δεν ψηφίζω».

Το 67% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές το ίδιο κόμμα με αυτό που θα ψηφίσει στις εθνικές ενώ το 26% θα ψηφίσει άλλο κόμμα. 7% των ερωτηθέντων απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Παράλληλα το 62% των ερωτηθέντων απαντά ότι ο Αλέξης Τσίπρας από την αύξηση του κατώτατου μισθού, την έξοδο στις αγορές, την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών βγαίνει «χαμένος ή μάλλον χαμένος», έναντι 33% που απαντά «κερδισμένος ή μάλλον κερδισμένος». Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι 60% και 37%.

Η δημοσκόπηση της Prorata για τις εθνικές εκλογές

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, το Κίνημα Αλλαγής με 6%, και το ΚΚΕ με 5,5%. Στην έρευνα δεν καταγράφονται απαντήσεις πρόθεσης ψήφου στους ΑΝΕΛ (0%) ενώ εκτός Βουλής μένει και το Ποτάμι με 0,5%.

Στην πρόθεση ψήφου αντανακλάται η πόλωση της περιόδου, αφού το άθροισμα των δύο κομμάτων έχει αυξηθεί κατά έντεκα μονάδες (από το 43,5% στο 54,5%).

Σε ερώτηση «η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού, πως αποτιμάται την πρωτοβουλία;» το 67% απάντησε πως τη βλέπει θετικά, το 28% αρνητικά και το 5% απάντησε «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ». Θετικά αποτιμά το μέτρο το 87% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και 53% των ψηφοφόρων της ΝΔ, αρνητικά το 9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και 42% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.