Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κυρίτσης στο Reader: Λάθος η δήλωση για τις μολότοφ – «Στίγμα» για την Πολιτεία που δεν διαλεύκανε τη Marfin

Ως «λανθασμένη» χαρακτηρίζει, μιλώντας στο Reader.gr, τη δήλωσή του ότι «δεν θυμάται να σκοτώθηκε κανείς από μολότοφ», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

Ο κ. Κυρίτσης, σχετικά με τη φράση που ήγειρε πολιτικές αντιδράσεις, είπε στο Reader.gr, ότι ήταν «λανθασμένη» και πρόσθεσε ότι «είναι στίγμα για την Πολιτεία και για τη Δικαιοσύνη το γεγονός ότι δεν κατόρθωσε να διαλευκάνει την υπόθεση της Marfin».

«Ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του. Είναι στίγμα για την Πολιτεία και για τη Δικαιοσύνη το γεγονός ότι δεν κατόρθωσε να διαλευκάνει την υπόθεση της Marfin» σημείωσε ο κ. Κυρίτσης.

Ο κ. Κυρίτσης σχολίασε ότι «Η πρόταση που κατατέθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αντιμετωπίζει ως πλημμέλημα την απλή κατοχή κι όχι την επίθεση με μολότοφ, η οποία - ορθώς - παραμένει κακούργημα».

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση του κ. Κυρίτση στην ΕΡΤ, ότι Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» με αφορμή η διαβούλευση του νέου Ποινικού Κώδικα και τις μειώσεις ποινών για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ, προκάλεσαν αντιδράσεις πολιτικές αλλά και από τους συγγενείς των θυμάτων στην τράπεζα Marfin.Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.