Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Υποψήφιος με την «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου ο Κατσανέβας

Υποψήφιος στη Β΄Αθήνας και στον Βόρειο Τομέα αναμένεται να είναι ο οικονομολόγος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Κατσανέβας, με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο κ. Κατσανέβας είναι ήδη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής.

Στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης θα υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες δύο ονόματα, του Κυριάκου Βελόπουλου και του Θεόδωρου Κατσανέβα.

Στις αρχές της εβδομάδας συναντήθηκαν όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι βουλευτές της Αθήνας με την Ελληνική Λύση σε κεντρικό ξενοδοχείο και τους παρουσιάστηκαν οι κεντρικοί άξονες αλλά και η «γραμμή» του κόμματος.

Ποιος είναι ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Ο Θεόδωρος Κατσανέβας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Warwick της Βρετανίας λαμβάνοντας Μ.Α. στις Εργασιακές Σχέσεις και στο London School of Economics, λαμβάνοντας διδακτορικό δίπλωμα στην Οικονομική της Εργασίας.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ο.Α.Ε.Δ. Από το 1981 έως το 1985, διοικητής του Ι.Κ.Α. Από το 1985 έως το 1989) και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στην εκλογική περιφέρεια Β’ Αθήνας από το 1989 έως το 2004).

Ήταν γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου, ως σύζυγος της κόρης του Σοφίας.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στην αντιστασιακή οργάνωση ΔΕΑ και στο ΠΑΚ Αγγλίας, ενώ μετά την πτώση της Χούντας συμμετείχε στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Τον Μάιο του 2013 ίδρυσε το κόμμα «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων», στα πρότυπα του «Κινήματος Πέντε Αστέρων» του Ιταλού Μπέπε Γκρίλο.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet