Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τσίπρας σε Γιούνκερ: Θέμα αξιοπιστίας της ΕΕ οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία

Συνάντηση με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιούνκερ ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την εποικοδομητική συνεργασία και το έργο της κυβέρνησής του που συνέβαλε στη σταθερότητα της Ευρωζώνης και την αναβάθμιση του ρόλου της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια, ιδίως με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Γιούνκερ για τη στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές και ιδίως για την αποτροπή των σχεδίων εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. 

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αποτελεί θέμα διεθνούς αξιοπιστίας της ΕΕ, να αποφασίσει αύριο την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει εφαρμογή των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την παράνομη δραστηριότητά της στην Κυπριακή ΑΟΖ, που έχουν ήδη αποφασιστεί από τη Σύνοδο του περασμένου Ιούνη.

Συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Συριά και ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει εμπάργκο όπλων απέναντι στην Τουρκία μέχρι να τερματιστεί η εισβολή.

Τέλος, συζήτησαν για το προσφυγικό και συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει δίκαιη αναθεώρηση του Δουβλίνου και οικονομική στήριξη της Τουρκίας για φιλοξενία Σύρων προσφύγων.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.