Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Την Τρίτη οι αποφάσεις για τον κατάλογο των μαρτύρων

Την ερχόμενη Τρίτη, όταν και έχει προγραμματιστεί η επόμενη συνεδρίαση, η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης θα έχει μια πρώτη συζήτηση για τον κατάλογο των μαρτύρων που θα κληθούν για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η πρώτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία ώρα και σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, συζητήθηκαν διαδικαστικά και τεχνικά θέματα για τον τρόπο που θα προχωρήσουν οι συνεδριάσεις της επιτροπής, οι οποίες θα είναι κλειστές. Συζητήθηκε επίσης το πώς και πότε τα μέλη της επιτροπής θα λαμβάνουν γνώση του περιεχομένου των εισερχομένων εγγράφων και αποφασίστηκε αυτό να γίνεται κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

Το ΚΚΕ διατύπωσε την πρόταση οι συνεδριάσεις να είναι δημόσιες, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε καθώς η επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα πρωτοδικών όταν αυτός ενεργεί προκαταρκτική εξέταση, και συνεπώς οι συνεδριάσεις καλύπτονται από το απόρρητο. Στη σημερινή συνεδρίαση τα κόμματα έλαβαν τη δικογραφία που αριθμεί 3.500 σελίδες. Αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή των μελών να είναι άμισθη.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.