Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

O Μητσοτάκης στην πρεμιέρα των «Ορεινών Συμφωνιών» για τον πατέρα του

Με παρόντα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα κάνει πρεμιέρα αύριο στις 20:30, στον κινηματογράφο Αθήναιον, η ταινία «Ορεινές Συμφωνίες» που είναι αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 Η ταινία προγραμματίζεται κανονικά να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 31 Οκτωβρίου, ενώ αποτελεί μια παραγωγή του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Στην «επίσημη πρώτη» της ταινίας που σκηνοθέτησε ο Βαγγέλης Ευθυμίου θα βρεθούν, φυσικά, και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, με πρώτες τις κόρες του, Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα.

Η ταινία πραγματεύεται άγνωστες στιγμές από τη ζωή και την πολιτική πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με φόντο σε πολλές από αυτές τα αγαπημένα του βουνά της Κρήτης, ενώ παρουσιάζονται και ντοκουμέντα από την προσωπική του ζωή.

Μάλιστα, στην ταινία περιλαμβάνονται και αποσπάσματα μιας συνέντευξης που έδωσε στον Βαγγέλη Ευθυμίου ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον Μάιο του 2017, σχεδόν 20 μέρες πριν αποβιώσει, με έμφαση κυρίως σε θέματα περιβάλλοντος.

Μάλιστα, για την περάτωση της ταινίας, το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρείχε στον σκηνοθέτη πλήρη πρόσβαση σε όλο το αρχείο του, με αποτέλεσμα να σκιαγραφείται η πορεία του από την Κρήτη και την αντίσταση κατά των Ναζί, ως τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στα πολιτικά τεκταινόμενα για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, τη σχέση του με τη Μαρίκα Μητσοτάκη και, φυσικά, με τη φύση και τα βουνά της Κρήτης.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.