Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κόντρα Πέτσα-Χαρίτση με... θιάσους Κοτζιά-Καμμένου και κυβέρνηση «Τζόκερ»

Κόντρα μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα και του εκπροσ΄που Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, ξέσπασε για την εξωτερική πολιτική.

Απαντώντας στον κ. Πέτσα που δήλωσε ότι «η Ελλάδα μαζεύει τα σπασμένα της εξωτερικής πολιτικής του κ. Τσίπρα», ο κ. Χαρίτσης κάνει λόγο για «διπλωματική ανυπαρξία της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Παράλληλα καλεί τον κ. Πέτσα να απαντήσει αν «ανήκει σε αυτούς που θα τιμήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Δυστυχώς, και στην εξωτερική πολιτική έχουμε κυβέρνηση Τζόκερ. Κι αυτό στοιχίζει ακριβά στη χώρα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Χαρίτσης.

Νωρίτερα ο κ. Πέτσας είχε δηλώσει πως «η Ελλάδα μαζεύει τα σπασμένα της εξωτερικής πολιτικής του κ. Τσίπρα και του θιάσου Κοτζιά – Καμμένου».

«Οι πολίτες ξέρουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα επί 4,5 χρόνια κομπάρσο στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη «κινήθηκε πολύ γρήγορα για να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και για να αποκαταστήσει τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή μας αλλά και την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη».

«Όπως προκύπτει από τα επιτεύγματα των πρώτων εκατό ημερών στα εξωτερικά θέματα, από τη συμπεριφορά των εταίρων μας κι από τα δημοσιεύματα στα ξένα ΜΜΕ, η Ελλάδα ξαναγίνεται πρωταγωνίστρια. Όλα τα άλλα είναι ψέματα, φαντασιώσεις και προφάσεις εν αμαρτίαις», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Πέτσας.

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.