Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μπογδάνος: Ήμουν παρουσιαστής άρα δεν υπάγομαι στη διάταξη για την κατάθεση πόθεν έσχες! (vid)

Σε δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει πως αν και ασκούσε επί σειρά ετών το δημοσιογραφικό επάγγελμα, δεν έχει υποβάλει πόθεν έσχες, απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο κ. Μπογδάνος μάλιστα προκάλεσε και την έκπληξη του τηλεοπτικού πάνελ του ΑΝΤ1 στο οποίο φιλοξενούνταν, με τα όσα είπε.

«Ευχαρίστως να κάνω δεν έχω κάτι να κρύψω ας έρθει όποιος θέλει να ελέγξει» είπε αναφερόμενος στο δημοσίευmα του Documento και έκανε μια μάλλον... υπερβατική ερμηνεία: «Όταν έχω προσληφθεί για χρόνια από διαδοχικές επιχείρησης ως ραδιοφωνικός παρουσιαστής διατηρώ το δικαίωμα να μην υπάγομαι στις διατάξεις τις οποίες αναφέρετε» εννοώντας προφανώς την υποχρέωση των επαγγελματιών δημοσιογράφων να καταθέτουν κάθε χρόνο δήλωση πόθεν έσχες.

«Τι λέτε κύριε Μπογδάνε;» του απάντησε έκπληκτος ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Παπαδημητρίου, επίσης παρών στο πάνελ.

Ο κ. Μπογδάνος εξήγησε και γιατί δεν έγινε μέλος της ΕΣΗΕΑ: «Δεν θέλησα ποτέ να μπω στη Συνδικαλιστική Ένωση, θυσίασα τις αρετές του ευγενούς ταμείου (σσ εννοεί τον ΕΔΟΕΑΠ) που όλοι οι άλλοι δημοσιογράφοι απόλαυσαν γιατί; Γιατί δεν ήθελα κανένα πάνω απο το κεφάλι μου να λέει εσύ θα απεργήσεις και εσύ δεν θα απεργήσεις»!

«Ζούμε σε μια χώρα που σου λένε ότι για να πας στο ταμείο των δημοσιογράφων πρέπει να σκύψεις το κεφάλι και να συνδικαλιστείς και εγώ αυτό δεν το δέχτηκα» είπε σε άλλο σημείο.

«Δική σας ερμηνεία, κάνετε λάθος, ρωτήστε και την Ένωση Συντακτών» είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής Γιώργος Παπαδάκης κλείνοντας τη συζήτηση.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.