Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τριήμερο το συνέδριο της ΝΔ - Η ατζέντα και οι καινοτομίες

Tο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα διεξαχθεί από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδειχθεί η νέα πολιτική πραγματικότητα, όπως διαμορφώθηκε μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων. Αφήνοντας πίσω την περίοδο του διχασμού και του λαϊκισμού η ΝΔ επιδιώκει να εκφράσει αξιόπιστα το αίτημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για μετάβαση σε μία εποχή συλλογικής ωριμότητας.

Επίσης, το συνέδριο αναμένεται να προβάλει τη σύγχρονη φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας που μέλημα της είναι, εκτός από την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας, η ανάδειξη σπουδαίων και κρίσιμων ζητημάτων που καθορίζουν τις ζωές όλων μας. Θέματα όπως οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, η ποιότητα του ελεύθερου χρόνου, η ισότιμη συμμετοχή των φύλων στην κοινωνική και οικονομική ζωή, καθώς και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων αποτελούν αντικείμενο της ατζέντας του συνεδρίου.

Κάθε θεματική ενότητα του συνεδρίου θα είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο πρώτο θα λάβουν το λόγο προσκεκλημένοι ομιλητές, ενώ στο δεύτερο μέρος ο λόγος θα δίνεται στους συνέδρους.

Το συνέδριο της ΝΔ θα έχει μια σειρά από καινοτομίες, όπως η προσωποιημένη ηλεκτρονική πληροφόρηση προς τους συνέδρους, η διεξαγωγή on-line ερωτηματολογίων και η δυνατότητα ερωτήσεων και παρεμβάσεων από τους παρευρισκόμενους αλλά και από συνέδρους που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Οι διαδικασίες του συνεδρίου θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένες με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της χρήσης χαρτιού σε ποσοστό που αγγίζει το 92%. Βασική μέριμνα είναι η διοργάνωση ενός φιλικού προς το περιβάλλον συνεδρίου που θα έχει ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Τέλος, στο πλαίσιο του συνεδρίου εξετάζεται ακόμα και η διεξαγωγή νυχτερινού αγώνα δρόμου για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι εργασίες της Οργανωτικής Επιτροπής έχουν προχωρήσει αρκετά και το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν οι προσκεκλημένοι ομιλητές, ενώ αναμένονται και συμμετοχές-εκπλήξεις από το ΕΛΚ. Για τις τελικές αποφάσεις εντός του προσεχούς διαστήματος θα γίνει συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής παρουσία του Πρόεδρου της ΝΔ και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.