Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Οι Έλληνες «ψήφισαν» «ναι» σε αλλόθρησκο, μαύρο και γκέι πρωθυπουργό, «όχι» σε τρανσέξουαλ

Κανένα πρόβλημα δεν θα είχαν οι Έλληνες πολίτες αν εκλεγόταν γυναίκα πρωθυπουργός, δεν νιώθουν όμως το ίδιο για έναν γκέι ή Ρομά στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα.

Όπως προκύπτει από έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 και 25 Μαΐου 2019, οι Έλληνες σε ποσοστό 98% θα ένιωθαν απολύτως ή μετρίως άνετα με μία γυναίκα πρωθυπουργό, 95% με έναν νέο άνθρωπο σε αυτή τη θέση και 93% με κάποιον με αναπηρία. 

Υψηλά εμφανίζονται τα επίπεδα αποδοχής και για έναν μεγαλύτερο σε ηλικία πρωθυπουργό με το 90% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι θα ένιωθε απολύτως ή μετρίως άνετα ενώ το 75% απάντησε ότι θα ένιωθε πολύ ή μέτρια άνετα με πρωθυπουργό με διαφορετικό χρώμα δέρματος από την πλειοψηφία του πληθυσμού.

Τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα όταν ο άνθρωπος που τοποθετείται στο ανώτατο αξίωμα διαφοροποιείται στη θρησκεία, την καταγωγή και τη σεξουαλικότητα. Ειδικότερα, το 66% θα ένιωθε άνετα με αλλόθρησκο πρωθυπουργό και το 63% με διαφορετικής εθνικής καταγωγής. Το 61% θα ένιωθε άνετα με πρωθυπουργό γκέι, λεσβία ή bisexual ενώ αν και σε μικρότερο ποσοστό η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (55%) θα ένιωθα άνετα με Ρομά πρωθυπουργό.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.