Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Μπαγάσας» η λέξη της ημέρας: Η ανάρτηση Τσίπρα για τα μακεδονικά προϊόντα έφερε κόντρα με την κυβέρνηση!

Μια ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην οποία αποκαλεί χαριτολογώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «μπαγάσα» προκάλεσε την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα με τον ίδιο σκωπτικό χαρακτηρισμό.

Ο κ. Τσίπρας με αφορμή δημοσίευμα που έγραφε ότι ο πρόεδροε του ΣΕΒΕ είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έψαξε στο Google και βρηκε ότι τα τα αποτελέσματα στη λέξη Macedonia αφορούν στη Βόρεια Μακεδονία, ενώ με την ορθογραφία Makedonia, τα αποτελέσματα αφορούν στην Ελλάδα.

«Πώς δε το σκέφτηκα τόσο καιρό ότι αλλάζοντας το «c» με το «k» θα έλυνα το πρόβλημα... Και αυτός ο Κυριάκος, τόσες φορές ήρθε στο Μαξίμου για το ονοματολογικό, κουβέντα δε μου είπε.

Όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας... » έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook.

Άμεσα ήρθε η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ο οποίος απάντησε κι αυτός με... μπαγάσα και είπε για αντιπολίτευση στο γόνατο.

«Ο κ. Τσίπρας, όπως κυβέρνησε, έτσι κάνει κι αντιπολίτευση: στο γόνατο. Η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί σε οποιοδήποτε κείμενο που δεν αναφέρεται ρητά στην τήρηση των υποχρεώσεων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Για τον κ. Τσίπρα είναι “ψιλά γράμματα” αυτά. Όχι όμως για τους Έλληνες. Γι΄ αυτό και οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ απείχαν από την ψηφοφορία.
Αλλά, ο κ. Τσίπρας δεν μένει μόνο σε αυτό. Αναφέρεται στην ανάρτησή του σε “Βορειομακεδόνες”, ενώ ο ίδιος έχει υπογράψει στη Συμφωνία των Πρεσπών να λέγονται “Μακεδόνες”. Σκέτο. Ούτε στον ίδιο δεν αρέσει η συμφωνία του; Ποιον κοροϊδεύει ο μπαγάσας*;
* μπαγάσας (σκωπτικό) = κατεργαράκος, επιτήδειος» σημείωσε. 


 

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.