Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Διεθνές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο με τη συμμετοχή αριστερών, πράσινων και σοσιαλιστών

Με την απόφαση διεξαγωγής ενός Διεθνή συνεδρίου πριν από το μεγάλο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην πολιτική γραμματεία έδωσε το παρόν και ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος έχει αναλάβει την δημιουργία του προγράμματος και έκανε την αρχική εισήγηση, με τον Αλέξη Τσίπρα να παρεμβαίνει και να σημειώνει πως ο διάλογος που έχει ανοίξει μεταξύ των Προοδευτικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, πρέπει να ληφθεί υπόψην, αλλά και η πολιτική συγκυρία, φέρνοντας ως παράδειγμα τα πισωγυρίσματα όπως σημείωσε που κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Εργασιακά ζητήματα, ενώ τόνισε για μια ακόμη φορά για την σημασία της οικολογίας στην σύγχρονη Αριστερά. Το πρόγραμμα που ετοιμάζει ο Γιώργος Σταθάκης θεωρήθηκε πως θα εμπλουτίσει τον πανευρωπαϊκό διάλογο και στο πλαίσιο αυτό  θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Συνέδριο που θα διεξαχθεί πιθανότατα τον Ιανουάριο.

Το πρόγραμμα  θα τεθεί εκεί υπό διαβούλευση, μέχρι την διεξαγωγή του Συνεδρίου του κόμματος το οποίο θα διεξαχθεί περίπου δύο μήνες αργότερα, όπου και θα επικυρωθεί.

Το πρόγραμμα που προετοιμάζει η αρμόδια επιτροπή θα αποτελείται από πέντε άξονες.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίσης μια πρώτη αποτίμηση των πρώτων περιοδειών στην επαρχία και συγκεκριμένα στην Αχαΐα και στην Κρήτη και συζητήθηκαν οι επόμενες εξορμήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Γιώργος Σταθάκης εισηγήθηκε τον σχεδιασμό για την εκπόνηση του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Η εισήγηση έγινε ομόφωνα δεκτή και αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Προγράμματος με τη συμμετοχή των: Αριστείδης Μπαλτάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ιωάννα Κοντούλη, Αντώνης Λιάκος, Σωτήρης Βαλντέν, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Χουλιαράκης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Παναγιώτης Κορκολής. Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Γιώργος Σταθάκης.

Στο έργο της Επιτροπής θα συνδράμουν επιπλέον σημαντικές προσωπικότητες από τον προοδευτικό πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο, με επιτροπή διαλόγου εμπειρογνωμόνων η οποία θα συγκροτηθεί το προσεχές διάστημα και στην οποία, μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν οι Γιάννης Δραγασάκης, Λούκα Κατσέλη, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και Νίκος Μουζέλης.

Βούληση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εκπόνηση ενός συνεκτικού, προοδευτικού προγράμματος διακυβέρνησης που θα συμβάλλει στον διάλογο και θα αξιοποιεί τις εμπειρίες διακυβέρνησης αριστερών, πράσινων και σοσιαλιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται η διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου με συμμετοχή πολιτικών, ακαδημαϊκών και ακτιβιστών.

Συμφωνήθηκε τέλος ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα αποφασιστεί η σύνθεση της Κοινής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, ώστε αυτή να συγκροτηθεί και να συνεδριάσει το διήμερο 9 – 10 Νοεμβρίου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.