Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Διάλογοι-φωτιά στην Προανακριτική - «Αγκάθι» το αίτημα εξαίρεσης Τζανακόπουλου και Πολάκη

Σε κλίμα έντασης συνδεριάζει η Προανακριτική Επιτροπή καθώς τα μέλη της καλούνται να λάβουν απόφαση πάνω στο αίτημα του Κινήματος Αλλαγής να εξαιρεθούν από τις εργασίες οι προταθέντες μάρτυρες Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Οι βουλευτές της ΝΔ όσο και του Κινήματος Αλλαγής έχουν ζητήσει να κληθούν ως μάρτυρες τα δύο στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εξηγούν ότι δεν μπορούν να έχουν τις ασύμβατες αρμοδιότητες του ελεγκτή και ελεγχόμενου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η εξαίρεση δύο βουλευτών είναι παράνομη, πως αποτελεί «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Για προσπάθεια συγκάλυψης έκανε λόγο ο Γιάννης Ραγκούσης. Το κλίμα είναι τόσο τεταμένο, ώστε ο πρόεδρος απείλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να εφαρμόσει το άρθρο του Ποινικού Κώδικα περί διατάραξης των συνεδριάσεων που μπορεί να επιφέρει φυλάκιση 6 μηνών!

- ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ζητάμε έγγραφα και λέτε ότι θα αποφασίσει η πλειοψηφία αν θα τα πάρουμε; 

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα εφαρμόσω το 160 του Ποινικού Κώδικα αν χρειαστεί!

-ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θα οδηγήσετε ενώπιον του δικαστηρίου που τους απέστειλε ο ελληνικός λαός εδώ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη διαδικασία και άσκηση βίας στη μειοψηφία.

- ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Χουντοκοινοβουλευτική η διαδικασία γιατί η πλειοψηφία, ζητώντας την εξαίρεση Πολάκη και Τζανακόπουλου, ασκεί βία στη μειοψηφία.

- ΑΥΓΕΡΗ: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ήρθαν με μία προειλημμένη απόφαση να διώξουν από την Επιτροπή πολιτικούς αντιπάλους. Εσείς πάσχετε από πολιτική μεροληψία και ψάχνετε για νομικά τερτίπια να καλύψετε το πραξικόπημα.

Ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού δικαστών και μαρτύρων.

ΠΟΛΑΚΗΣ: Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό. Η υπερτιμολόγηση έφτασε τα 37 δισεκατομμύρια. Φανταστείτε να έλεγα: Θα γδάρω ζωντανή την Τουλουπάκη που καθυστερεί. Εδώ δεν θέλετε την αλήθεια, αλλά να εκφοβίζετε δικαστές και μάρτυρες.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει το αίτημα εξαίρεσης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την πρακτική των εξαιρέσεων. 

«Παρών» από την πλευρά Βελόπουλου.

Γνωμοδότηση του 2010 επικαλείται η ΝΔ

Στη συνεδρίαση από πλευράς ΝΔ επικαλέστηκαν γνωμοδότηση την οποία είχε εκδώσει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής τον Φεβρουάριο του 2010 η οποάι ανέφερε ότι πρέπει να εξαιρεθούν από μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι, πρόσωπα που εξετάστηκαν ως μάρτυρες σε προηγούμενη διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και υπουργοί των οποίων οι πράξεις ή παραλείψεις εντάσσονταν στο αντικείμενο διερεύνησης της επιτροπής,

Τότε στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι, μετά την αμφισβήτηση εκ μέρους της ΝΔ, της νομιμότητας της συμμετοχής τους στην επιτροπή, οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν επιλέξει για λόγους προσωπικής ευαισθησίας να ζητήσουν την αντικατάστασή τους. Τότε όμως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, είχε κατηγορήσει τη ΝΔ για παρελκυστική τακτική και δικονομική ακροβασία προκειμένου να εμποδιστεί η πλήρης αποκάλυψη της αλήθειας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.