Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πλώρη για την Ουάσιγκτον βάζει η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού

Πλώρη για την Ουάσιγκτον και την κορωνίδα της ελληνικής διπλωματίας φαίνεται πως βάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρέσβης και εδώ και μερικούς μήνες διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Η κ. Παπαδοπούλου είναι μια πολύπειρη διπλωμάτης, με πορεία δεκαετιών στο διπλωματικό σώμα, ενώ ήρθε σε ρήξη με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά προ ετών, ο οποίος την «ξήλωσε» από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Η κ. Παπαδοπούλου, πάντως, επανήλθε στο προσκήνιο και μάλιστα σε θέση-κλειδί, αναλαμβάνοντας επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Ε.Ε. στο Κόσοβο, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, προκειμένου να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κ. Μητσοτάκη.

Η κ. Παπαδοπούλου, κατά πληροφορίες, είχε από το τέλος Αυγούστου εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση στην Ουάσιγκτον, μιας και προς το τέλος του έτους αποχωρεί ο νυν πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, ο οποίος διορίστηκε το 2016. Στην μετακίνηση της κ. Παπαδοπούλου σε αυτό το νευραλγικό πόστο για την ελληνική διπλωματία πράσινο φως φέρεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να έχει ανάψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν και αυτός που είχε επιλέξει την κ. Παπαδοπούλου.

Κατά πληροφορίες, η έμπειρη διπλωμάτης θα αναλάβει καθήκοντα στις αρχές του 2020, ενώ για τη διαδοχή της ακούγεται ότι θα γίνει επιλογή από τη δεξαμενή των νεότερων διπλωματών.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet