Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μητσοτάκης-Ράμα: Συνεχίζει σε ευρωπαϊκή τροχιά η Αλβανία με ελληνική στήριξη

«Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, εφόσον οι χώρες αυτές πληρούν τις ενταξιακές προϋποθέσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση του με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και συζητήθηκαν όλα τα διμερή θέματα, με τον Αλβανό πρωθυπουργό να τονίζει ότι παρά την απογοήτευση της γειτονικής χώρας από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη μη-εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, «η Αλβανία θα συνεχίσει στην κατεύθυνση υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων με την ίδια αποφασιστικότητα. Και αυτό γιατί είναι προς το συμφέρον της ίδιας της Αλβανίας η βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα με την αντιμετώπιση όλων των διμερών ζητημάτων και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, εφόσον οι χώρες αυτές πληρούν τις ενταξιακές προϋποθέσεις».

Επίσης χαιρέτησε τη δέσμευση της αλβανικής πλευράς να προχωρήσει με τα ζητήματα που άπτονται των περιουσιών και του αυτοπροσδιορισμού/απογραφής που αποτελούν θέματα κεφαλαιώδους σημασίας για την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η διμερής συμφωνία για τις άδειες οδήγησης θα έρθει σύντομα προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε πρόσκληση του Αλβανού Πρωθυπουργού να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Αλβανία.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.