Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γεροβασίλη: «Προσωπικές» οι απόψεις Πολάκη - Παράθυρο για ενδιάμεση λύση

«Είναι προσωπική του άποψη. Εμείς κινούμαστε θεσμικά», δήλωσε στους δημοσιογράφους, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με τα όσα είπε o Παύλος Πολάκης μετά την εξαίρεση τόσο του ίδιου όσο και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την προανακριτική της Novartis.

Μετά την απόφαση της προανακριτικής για εξαίρεση του ιδίου και του Δημήτρη Τζανακόπουλου ο Παύλος Πολάκης προειδοποίησε χθες ότι «την Πέμπτη θα είμαστε εκεί». Η Όλγα Γεροβασίλη σε σχετική ερώτηση δήλωσε, «είναι προσωπική του άποψη. Εμείς κινούμαστε θεσμικά».

Στη συνέχεια εξηγώντας τη στάση ΣΥΡΙΖΑ, είπε:

«Εμείς λέμε ότι δεν θέλουμε να γίνει λίμπα η διαδικασία και ζητάμε από τον Πρόεδρο της Βουλής να την προστατεύσει. Περιμένουμε την απάντησή του για τα επόμενα βήματά μας»

Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί μόνη λύση την ακύρωση της χθεσινής απόφασης περί εξαίρεσης των δύο, απάντησε, «δεν είναι μόνον αυτή η λύση, μπορούμε να πάμε σε ενδιάμεση. Θα εξαρτηθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής».

Τέλος απαντώντας για το αν θα μπορούσε να είναι λύση μια νέα γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, δήλωσε «θα μπορούσε».

Ανυπόστατα τα περί αποστάσεων

Η κ. Γεροβασίλη επανήλθε αργότερα χαρακτηρίζοντας ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για αποστάσεις της γραμματέως της ΚΟ από τον Παύλο Πολάκη.

«Για άλλη μια φορά, δημοσιεύματα εμφανίζουν δήθεν αποστάσεις και διαφωνίες εντός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τον χειρισμό της πρωτοφανούς απόφασης της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής, να εξαιρέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που για το ίδιο θέμα έχουν δημόσια εκφράσει διαφωνία βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής αλλά και επιφυλάξεις βουλευτές της ΝΔ.

Καταλαβαίνω λοιπόν απόλυτα το λόγο για τον οποίο γράφονται όλα αυτά και δεν αξίζουν καν διάψευσης», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.