Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πυρά Χαρίτση κατά Βορίδη: Μας θύμισε το βαθιά ρατσιστικό υπόστρωμα της σκέψης του (vid)

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με ανάρτηση του στο Facebook επιτίθεται στον υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, με αφορμή δηλώσεις που έκανε σε πρωινή εκπομπή στον ΣΚΑΪ.

Ο Μάκης Βορίδης με αφορμή την κίνηση μιας παρέας να εισέλθει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας καινα μιμηθεί τους Monty Python, μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και δήλωσε:

«Είναι παιδιά αν είναι. Εγώ δε ξέρω αν είναι παιδιά ή ενήλικοι, αν είναι 21 ή αν είναι 16. Ας πούμε ότι είναι 16. Προφανώς λοιπόν η συμπεριφορά των παιδιών αυτών γιατί δεν είναι μωρά, δεν είναι δύο είναι 16. Με ένα παιδί που είναι 16 χρονών, μιλάς κανονικά, συνομιλείς. Δεν είναι ανάπηρο. Στα 17 ψηφίζουν, δεν είναι ένα παιδί το οποίο δεν έχει κατανόηση, δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση».

Αυτή η δήλωση έφερε την αντίδραση του Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος με ανάρτηση του στο Facebook, ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα ο κ. Βορίδης μας θύμισε το βαθιά ρατσιστικό υπόστρωμα της σκέψης του χαρακτηρίζοντας «ανάπηρο» αυτόν με τον οποίο δεν μπορείς να συνεννοηθείς.

Η ντροπή δεν είναι δική του, αφού ως γνήσιος ακροδεξιός έχει τέτοιες μισαλλόδοξες αντιλήψεις στον πυρήνα της λογικής του.

Η ντροπή είναι του κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.