Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βορίδης για τα περί «αναπηρίας»: Προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα λεγόμενά μου

Για προκλητική διαστρέβλωση των λεγομένων του κάνει λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του ότι τα 10 κορίτσια στην παρέλαση στην Νέα Φιλαδέλφια δεν είναι ούτε μωρά ούτε «ανάπηρα».

«Για ακόμη μία φορά προσπαθούν να διαστρεβλώσουν προκλητικά τα λεγόμενά μου. Γιατί όποιος άκουσε τη δήλωσή μου σχετικά με το γεγονός ότι κάποιοι επικροτούν τον εξευτελισμό της Εθνικής μας παρελάσεως, εύκολα καταλαβαίνει ότι δεν είπα ποτέ πως δεν μπορείς να συνεννοηθείς με άτομα με αναπηρία» έγραψε ο κ. Βορίδης.

«Είναι επίσης απολύτως προφανές ότι αναφερόμουν σε αναπηρίες που εμποδίζουν τον καταλογισμό, την απόδοση ευθύνης. Γιατί περί αυτού μιλούσαμε, περί της θεμιτής ή όχι απόδοσης ευθυνών στις συγκεκριμένες "performers”. Δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιες αναπηρίες και είναι εντελώς προφανές ότι σε αυτές αναφερόμουν. Όλα τα άλλα αποτελούν άθλιες προβοκάτσιες εκ μέρους αυτών που θέλουν να υπερασπιστούν την απαράδεκτη υποτίμηση της εθνικής μας εορτής» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι Μάκης Βορίδης δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ: «Είναι παιδιά αν είναι. Εγώ δε ξέρω αν είναι παιδιά ή ενήλικοι, αν είναι 21 ή αν είναι 16. Ας πούμε ότι είναι 16. Προφανώς λοιπόν η συμπεριφορά των παιδιών αυτών γιατί δεν είναι μωρά, δεν είναι δύο είναι 16. Με ένα παιδί που είναι 16 χρονών, μιλάς κανονικά, συνομιλείς. Δεν είναι ανάπηρο. Στα 17 ψηφίζουν, δεν είναι ένα παιδί το οποίο δεν έχει κατανόηση, δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση».

Οι δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου και του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση.

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.