Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Αντιπολιτεύεστε μια παράταξη της φαντασίας σας

Ότι αντιπολιτεύεται μια παράταξη που υπάρχει μόνο στη… φαντασία του, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός αντικρούοντας τα περί χαϊδέματος κατώτερων ξενοφοβικών ενστίκτων της κοινής γνώμης, για τα οποία τον κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενοχλείστε ιδιαίτερα όταν ο επικεφαλής κεντροδεξιάς παράταξης μπορεί να στέκεται περήφανος για την κοπέλα από την Αφρική που σηκώνει την ελληνική σημαία γιατί εξακολουθείτε να βλέπετε φαντάσματα. 

Είναι ακροδεξιός λαϊκισμός η διαφοροποίηση προσφύγων και μεταναστών; Γιατί έχουμε εξατομικευμένες διαδικασίες εξέτασης ασύλου; Γιατί επιμένετε να τους αντιμετωπίζετε όλους με τον ίδιο τρόπο. Είναι σα να λέτε ότι ΟΛΟΙ είναι πρόσφυγες. Όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι το προφίλ όσων περνούν το Αιγαίο έχει αλλάξει δραματικά» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που πήρε τον λόγο για να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον προκάτοχό του, πως δεν έκανε κριτική πάνω σε συγκεκριμένα κομμάτια του σχεδίου νόμου, αλλά πως προχώρησε σε μια γενικόλογη και θεωρητική απόρριψή του.

«Μιλήσατε μισή ώρα και δεν αναφερθήκατε στο νομοσχέδιο. Δεν ασκήσατε συγκεκριμένη κριτική. Είστε ικανοποιημένος ως ευαίσθητος αριστερός καμία αίτηση ασύλου δεν τελεσιδικούσε παρά σε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα; Που ακριβώς εστιάζεται η κριτική σας όταν λέμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Μια και μιλήσατε για τους αγώνες σας στα ευρωπαϊκά συμβούλια, δεν θυμάστε να σας ασκούν κριτική οι Ευρωπαίοι για την πορεία των αιτήσεων ασύλου στην Ελλάδα;» 

Σχολιάζοντας τέλος το «η χώρα βρέθηκε στην σωστή πλευρά της ιστορίας» του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Δεν δεχόμαστε μαθήματα απ’ αυτόν που έπαιξε κορώνα γράμματα την τύχη της χώρας». 

Τσίπρας: Αυτή είναι η κεντροδεξιά σας

Στα περί «κεντροδεξιάς παράταξης» στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του λέγοντας «Άκουσα να λέτε ότι είστε κεντροδεξιός. Ηγέτης κεντροδεξιάς που μπορεί να λέει για Αντετοκούνμπο και μετανάστες. Μόλις χθες στέλεχός σας στη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε ότι υπήρχαν στην παρέλαση εκπροσώπους των Ρομά. Θα τον καταγγείλετε; 

Ας μην αναφερθώ στον Βορίδη που καταγγέλθηκε από τον Κυμπουρόπουλο για ρατσιστικές δηλώσεις. Αυτή είναι η κεντροδεξιά σας.  Το νόμο για την ιθαγένεια τον ψηφίσατε; Όχι αλλά σήμερα καμαρώνετε για τον Αντετοκούνμπο». 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.