Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Οι δηλώσεις Πέτσα προκάλεσαν καβγά Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή (vid)

Την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, προκάλεσαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Περισσσότερες περιπολίες σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα» σημείωνει ο Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτικές του δηλώσεις το Σαββατοκύριακο και ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε στην δευτερολογία του στη συζήτηση για το άσυλο: «Και σας ρωτάμε ευθέως γιατί περισσότερες περιπολίες δεν σημαίνουν περισσότερες διασώσεις αλλά σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα στο Αιγαίο; Αυτή είναι η επικίνδυνη αντίληψη που έχετε;» 

(Το απόσπασμα από 5:51 ως 6:23)

Ξεκινώντας την τριτολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει την απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων Πέτσα. Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το έκανε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήκωσε τους τόνους: «Παρακαλώ να καταθέσετε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Περιμένω, περιμένω. Δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πολύ απλά πάλι ψέματα λέτε». 

Mετά το πέρας της «κόντρας» σε επίπεδο αρχηγών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατέθεσε δυο απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από συνεντεύξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

O ίδιος ο κ. Τσίπρας σε ανάρτησή του σημείωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης με αποκάλεσε ψεύτη μέσα στο Κοινοβούλιο και ισχυρίστηκε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε συμψήφισε το προσφυγικό με τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, ούτε είπε ποτέ πως αυξάνοντας τις περιπολίες αυξάνεται και η πιθανότητα ναυαγίων, όπως το τραγικό περιστατικό στην Κω. Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, αφού παρακολουθήσει το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του, όπως του υποσχέθηκα, έχει δύο επιλογές: Ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα. Αν δεν κάνει τίποτα από τα δύο, θα είναι πλέον ολοφάνερο ποιος στ' αλήθεια είναι ο ψεύτης, με περικεφαλαία μάλιστα...»

«Η συνειδητή διαστρέβλωση είναι χειρότερη από ένα αφελές ψέμα» απάντησε στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα Στέλιος Πέτσας.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για διαστρέβλωση των δηλώσεων του και άλμα λογικής από τον κ. Τσίπρα. Όπως εξήγησε η επίμαχη δήλωση του ήταν για να αποκρούσει την δήλωση Τσαβούσογλου. «Οι διασώσεις μπορούν να αυξάνονται αλλά μπορούν να υπάρχουν ατυχήματα. Στην προκειμένη περίπτωση είναι ένα λογικό άλμα του κ. Τσίπρα. Να προσπαθείς να συνδέσεις θέματα που εξυπηρετούν την τουρκική προπαγάνδα είναι λογικό άλμα και αυτό του επιστρέφουμε», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας. Και συνέχισε: «Εμείς θα φυλάξουμε τα σύνορα μας είτε αρέσει στον κ. Τσίπρα είτε όχι».

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.