Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Τασούλα: Δεν θα γίνουμε συνεργοί σε παράνομες πρακτικές

Με επίθεση απάντησε στην επιστολή του προέδρου της Βουλής που απέρριψε το αίτημά Τσίπρα να παρέμβει στην προανακριτική επιτροπή ώστε να ακυρωθούν οι εξαιρέσεις Πολάκη και Τζανακόπουλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «ο πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς σήμερα επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι ως πρόεδρος του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας».

«Αντί να αποκαταστήσει τη κοινοβουλευτική τάξη, επιλέγει να ευθυγραμμισθεί με μια καταφανώς παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής, που παραβιάζει και το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Ελπίζουμε να έχει συνυπολογίσει τις θεσμικές και πολιτικές συνέπειες της επιλογής του" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στην ανακοίνωσή του αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την στάση του στην επιτροπή:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση δεν θα καταστεί συνεργός σε παράνομες, αντικοινοβουλευτικές και αντιθεσμικές πρακτικές, αλλά θα παραμείνει προσηλωμένος στην τήρηση της νομιμότητας, του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, όπως επιτάσσει πάντα ο ρόλος και η παράδοση της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας».
 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.