Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τις ευχές του για την 70ή επέτειο από την νίκη του Μάο έστειλε στην Κίνα ο Άδωνις

Σε μια μάλλον παράδοξη στιγμή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ευχήθηκε για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Οι ευχές εκ μέρους του «φιλελεύθερου δεξιού» όπως αυτροπροσδιορίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, γίνονται παράδοξες αν σκεφτεί κανείς πως η ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ταυτίζεται με την επικράτηση του στρατού του Μάο Τσετούνγκ επί εκείνου του εθνικιστή Τσιάνγκ Κάι Σεκ. 

Πρόκειται προφανώς περί αστικής ευγενείας του υπουργού, ο οποίος συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το China Intercontinental Communication Center.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας και επισήμως ορισθείς από τον πρωθυπουργό σύνδεσμος των δύο κυβερνήσεων, θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά για τη σημερινή εκδήλωση και την πρωτοβουλία να γίνει το ντοκιμαντέρ.

Οι σχέσεις Ελλάδας - Κίνας έρχονται από πάρα πολύ παλιά και έχουν πολύ δρόμο προς το μέλλον. Αφού εκφράσω για άλλη μια φορά τις ευχές μου για την 70ή επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, οφείλω να σας πω ότι η διμερής συνεργασία μας καθώς και οι επενδύσεις από την ΛΔ της Κίνας στην Ελλάδα συνεχίζονται  με πολύ μεγάλους ρυθμούς.

Έχουμε κάνει μαζί μεγάλες επιτυχίες. Με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο παρελθόν άνοιξε ο δρόμος για τη μεγάλη επένδυση της COSCO στο λιμένα του Πειραιώς. Τώρα, με τη συμφωνία που ανανεώσαμε στο Πεκίνο με την υπογραφή μου πριν περίπου δύο εβδομάδες, συνεχίζουμε αυτήν την πορεία των επενδύσεων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στην έκθεση της Σανγκάης με κυβερνητική αντιπροσωπεία και πολλούς επιχειρηματίες που τον συνοδεύουν. Με πολύ μεγάλη χαρά θα υποδεχθούμε στην Αθήνα τον πρόεδρο της ΛΔ της Κίνας Σι Τζινπινγκ για να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία των πολύ καλών σχέσεων».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.