Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γεωργιάδης: Πολάκης και Τζανακόπουλος στο τέλος θα πειθαρχήσουν στους νόμους

«Η Βουλή έχει νόμους και κανονισμούς», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη σχετικά με τα όσα είπαν ο Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στα όσα είπαν οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος ότι «δεν θα υπακούσουν στην απόφαση εξαίρεσής τους από τις εργασίες της επιτροπής», αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στη «Real News» ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως δήλωσε, «η Βουλή έχει νόμους και κανονισμούς. Φαντάζομαι ότι ο κύριος Πολάκης και ο κύριος Τζανακόπουλος στο τέλος θα πειθαρχήσουν στους νόμους».

Ακόμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μίλησε για τον προπαρασκευαστικό -της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- χαρακτήρα της δικής του επίσκεψής στην Κίνα προ δύο εβδομάδων, επισημαίνοντας ότι οι πολύ στενές σχέσεις Ελλάδας-Κίνας θα επιβεβαιωθούν και με την επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα στις 10 Νοεμβρίου.

Ο κ. Γεωργιάδης εκφράζει την ικανοποίησή του για την εντός χρονοδιαγράμματος εξέλιξη της επένδυσης στο Ελληνικό με στόχο την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ακινήτου εντός του 2019 και την δυνατότητα έναρξης εργασιών με το νέο έτος, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, «η δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να βάλει μπουλντόζες. Η δουλειά της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση του ακινήτου στην εταιρεία Lamda Development».

Επίσης αναφέρει ότι υπάρχουν πολλές επενδύσεις «στα συρτάρια» από προηγούμενα έτη, εκ των οποίων «ένα κλάσμα μπορεί να πάρει μπρος τώρα. Τις εξετάζουμε μια-μια προσεκτικά και όποια μπορούμε να ξεκλειδώσουμε, την ξεκλειδώνουμε».

Ερωτηθείς για την «αναδίπλωση Ζάεφ» ως προς την εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε, μεταξύ άλλων, «θα παρακολουθήσουμε την εφαρμογή της συμφωνίας κατά γράμμα από την πλευρά των Σκοπίων, γιατί αν η συμφωνία αυτή δεν τηρηθεί, τότε θα υπάρχει λόγος καταγγελίας της».

 Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δέχεται, όπως είπε, την κριτική σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε αλλάξει γρηγορότερα το νομοθετικό πλαίσιο για το μεταναστευτικό, σημειώνοντας, ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση δεν υποτίμησε το ζήτημα.

Τέλος, σχετικά με την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είπε ότι «ήταν πολύ σημαντική και πολύ υποστηρικτική για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.