Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Το σχολείο που θες» η πρώτη καμπάνια για την ΟΝΝΕΔ επί προεδρίας Μαρινάκη

«Στον αέρα» είναι από σήμερα η καμπάνια της ΟΝΝΕΔ με τίτλο «Το σχολείο που θες».

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο project της νέας διοίκησης της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επέλεξε να εστιάσει στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όπως αναφέρουν στελέχη της ΟΝΝΕΔ, στόχος είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πρότασης με έμφαση στα προγράμματα σπουδών και την εισαγωγή σε αυτά πρακτικής διδασκαλίας ψηφιακών δεξιοτήτων, μαθημάτων για την οδική συμπεριφορά, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τη διατροφή και την υγεία, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνεται στα επαγγελματικά λύκεια και την κατεύθυνση προς τα τεχνικά επαγγέλματα.

Η ΟΝΝΕΔ υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα σήμερα δεν έχει ανάγκη από άλλους άνεργους πτυχιούχους, αλλά από ένα σχολείο που θα παράγει πολίτες με κοινωνική και πολιτική συνείδηση, έτοιμους για τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος».

Οι προτάσεις αναμένεται να συνδιαμορφωθούν μέσα από ευρεία διαβούλευση με φορείς της πολιτείας, αλλά και με τους ίδιους τους μαθητές, και να παρουσιαστούν σε κεντρική εκδήλωση στα μέσα του Δεκεμβρίου.

Στελέχη της ΟΝΝΕΔ λένε ότι για πρώτη φορά νεολαία κόμματος διαμορφώνει μια συνολική πρόταση για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τονίζουν ότι το εν λόγω εγχείρημα αποτελεί προσωπικό στοίχημα του νέου προέδρου της γαλάζιας νεολαίας, Παύλου Μαρινάκη.

Η καμπάνια θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου και θα παρουσιαστεί σε μια εκδήλωση στα μέσα του επόμενου μήνα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.