Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βενιζέλος: Tο έγγραφο Τουλουπάκη είναι στα χέρια όλων των βουλευτών της Προανακριτικής

Την άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων για την υπόθεση Novartis ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον απόηχο του εμπιστευτικού εγγράφου που έδωσε στη δημοσιότητα η Καθημερινή.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη όφειλε να γνωρίζει, το γνώριζε κατά τεκμήριο, ότι «αυτοί που προσέρχονταν αυτοβούλως σε αμερικανικές διαδικασίες να καταθέσουν προσδοκούν ποσοστό από το οικονομικό όφελος που θα έχει το αμερικανικό δημόσιο με τα πρόστιμα που θα επιβάλλει». 

«Το έγγραφο αποδεικνύει ότι οι κουκουλοφόροι μάρτυρες κακώς χαρακτηρίστηκαν δημοσίου συμφέροντος, γιατί προσέκρουαν στις προϋποθέσεις της ποινικής δικονομίας του τότε άρθρου 45Β που δε θέλει ο μάρτυρας να έχει ο ίδιος όφελος ή προσδοκία οφέλους από την απόφαση αυτή» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Είναι άκυρη όλη η προδικασία, μην έχετε καμία αμφιβολία επ’ αυτού υπάρχει θέμα δικαιοδοσίας των τακτικών ποινικών δικαστηρίων στα θέματα αυτά και κακώς η σημερινή βουλή μετά τις εκλογές δεν έχει αποκαταστήσει τη δικονομική τάξη. Το κρίσιμο ζήτημα είναι η Επιτροπή που διενεργεί την προκαταρκτική να πάρει την υπόθεση στα χέρια της» σημείωσε.

Επισήμανε ακόμα ότι το έγγραφο «έχει πάει στη Βουλή και είναι στα χέρια όλων των μελών της Επιτροπής Προκαταρτικής Εξέτασης, όλων των κομμάτων και όλων των συνεργατών. «Όλοι το ξέρουν το έγγραφο αυτό» είπε. 

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.