Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αθανασίου: Φοβάμαι ότι η Λέσβος θα γίνει μια νέα Ροδόπη

Για αλλοίωση πληθυσμού στη Λέσβο έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, αναφερόμενος στις αυξημένες αφίξεις μεταναστών στο νησί.

Ο κ. Αθανασίου σε συνέντευξή του στο Θέμα 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη είπε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος είναι απελπισμένος, από την άλλη πλευρά υπάρχει και μία ανησυχία γιατί αλλοιώνεται ο πληθυσμός καθώς έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι μετανάστες».

Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε επίσης και για τον φόβο δημιουργίας «μίας νέας Ροδόπης».

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο βουλευτής στη Λέσβο ο μέσος όρος των γεννήσεων τα τρία τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί στους μουσουλμάνους έναντι των Ελλήνων, εκτιμώντας ότι με αυτούς τους ρυθμούς σε 20 χρόνια το 30% θα είναι μουσουλμάνοι, όπου τα αιτήματα από την Τουρκία για τεμένη και αναγνώριση μειονότητας μπορεί να δημιουργήσουν κατά τον κ. Αθανασίου «μία νέα Ροδόπη».

Ο κ. Αθανασίου περιέγραψε το κλίμα στο νησί και είπε ότι «είναι πάρα πολύ άσχημο, η οικονομία έχει καταρρεύσει, οι tour operators ήδη άρχισαν να ακυρώνουν για την καινούρια σεζόν τις αφίξεις των τουριστών, υπάρχει μία μεγάλη οικονομική δυσπραγία σε όλους τους τομείς.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, καταγεγραμμένοι επισήμως είναι 16.815 σήμερα μόνο στη Λέσβο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι γύρω στις 18.500 γιατί είναι πάρα πολλοί στο βοριοδυτικό μέρος του νησιού, διάσπαρτοι σε διάφορα οικήματα και δεν έχουν καταγραφεί εκ των οποίων 14.681 είναι στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας, ένα κέντρο που μπορεί να φιλοξενήσει το πολύ 3.500 κόσμο».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.