Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γιαννούλης: Σαδισμός και κτηνωδία το μπάρμπεκιου πάρτυ απέναντι από δομές προσφύγων (vid)

Για την απαράδεκτη ενέργεια του πάρτι – πρόκληση με… χοιρινό και αλκοόλ δίπλα σε δομή προσφύγων, μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

Παρεμβαίνοντας στη Διαρκή Επιτροπή σχετικά με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, έθεσε το ζήτημα της απαράδεκτης εκδήλωσης έξω από δομή προσφύγων, που έχει προαναγγελθεί από την οργάνωση «Ενωμένοι Μακεδόνες» για τις 10 Νοεμβρίου στα Διαβατά. 

Η εκδήλωση κινείται φυσικά γύρω από το ψήσιμο χοιρινού και την κατανάλωση αλκοόλ, επί τούτου,  ώστε να προκαλέσει τους μουσουλμάνους πρόσφυγες, των οποίων η θρησκεία απαγορεύει την κατανάλωση αμφότερων. 

Ο Χρήστος Γιαννούλης, στην παρέμβασή του σημείωσε: «Θέλω να σας ρωτήσω αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες. 

Ξέρω ότι νομικά μπορεί να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης. 

Ναι κ. Πλεύρη κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύεται ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία».

Την εκδήλωση των Ενωμένων Μακεδόνων, υπερασπίστηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: Θάνος Πλεύρης, ο οποίος αντέδρασε κατά την διάρκεια της παρέμβασης Γιαννούλη και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος έλαβε τον λόγο αμέσως μετά χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την παρέμβαση Γιαννούλη. 

Παράλληλα αναγνώρισε ως απαραβίαστο το δικαίωμα των «Ενωμένων Μακεδόνων» να προκαλούν τους πρόσφυγες ακόμα και όταν το κάνουν επί τούτου, γιατί είναι… γηγενείς.

«Να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτηση σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική;»
 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.