Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τροπολογία για «Εθνικό Συντονιστή προσφυγικού» έφερε η κυβέρνηση – Οργή της αντιπολίτευσης

Μια τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας για την αναβάθμιση των αεροσκαφών της Πολιτικής Αεροπορίας, προκάλεσε εντάσεις στη Βουλή.

Η τροπολογία του υπουργείου Άμυνας, συστήνει θέση Εθνικού Συντονιστή για τη διαχείριση του προσφυγικού αλλά και τη δυνατότητα για απευθείας αναθέσεις συμβάσεων «για λόγους ασφαλείας».

Η τροπολογία αναφέρει συγκεκριμένα «ορίζεται ότι η διαδικασία σύναψης των ανωτέρω συμβάσεων μπορεί να διενεργείται (ανεξαρτήτως ποσού) κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, για την αντιμετώπιση της έκτακτης και απρόβλεπτης αύξησης των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών, λαμβανομένων υπόψη και λόγων εθνικής ασφάλειας ή δημόσιας τάξης, οι οποίοι ειδικώς αιτιολογούνται».

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Με την ανακοίνωση κιόλας της τροπολογίας, από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, τα «αίματα» άναψαν στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία γιατί αυτή «απαιτεί ενδελεχή συζήτηση» χαρακτηρίζοντας την εισαγωγή της «απαράδεκτη ενέργεια».

Σφοδρότατη ήταν η αντίδραση και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Θανάση Παφίλη σε παρέμβασή του, να ξεκαθαρίζει ότι αν και το ΚΚΕ είχε αποφασίσει να ψηφίσει «παρών» στο νομοσχέδιο αλλά αν η κυβέρνηση επιμείνει στην τροπολογία, θα καταψηφίσει.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.