Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πέρασε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16.

«Παρών» στο νομοσχέδιο δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜεΡΑ25, ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ, άλλαξαν τελικώς αυτό που είχαν ανακοινώσει ως αρχική τους ψήφο, δηλαδή «υπέρ» και «παρών» αντίστοιχα. 

Η αιτία της αλλαγής, δεν ήταν άλλη από την τροπολογία περί «Εθνικού Συντονιστή για Προσφυγικό» που έφερε η κυβέρνηση και προκάλεσε ένταση στη Βουλή.  Υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δεν ετοιμάζονται να πάνε στον πόλεμο αλλά να διασφαλίσουν την ειρήνη. 

Καλώντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν, είπε ότι το νομοσχέδιο ενισχύει την αποτρεπτική ικανότητα των F-16, επιτρέπει σε όλα τα Mirage να πετούν πάνω από το Αιγαίο και να το ξανασκεπάσουν με τα φτερά τους, και στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού να έχουν τα αναγκαία ανταλλακτικά. Υπερψηφίστε με αίσθηση εθνικού καθήκοντος. 

Το νομοσχέδιο επαυξάνει ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων και κρατά το ξίφος της Ελλάδας "λαμπερό και κοφτερό" είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Στο ίδιο νομοσχέδιο εντάχθηκαν και ψηφίστηκαν - πέραν της τροπολογίας για τον Εθνικό Συντονιστή Μεταναστευτικού/Προσφυγικού - και τρεις υπουργικές τροπολογίες που αφορούν σε θέματα ιατρών ΠΡΟΚΕΚΑ, Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων και θέματα ενστάσεων Κτηματογράφησης.


 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.