Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμικό ατόπημα του ΣΕΒ η μη πρόσκληση μας στο συνέδριο του

Για «θεσμικό ατόπημα» του ΣΕΦ κάνει λόγο ο τομέας Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως αναφέρει δεν δέχθηκε πρόσκληση για το συνέδριο με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, ενώ όσον ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα προσκαλούταν και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Στο χθεσινό συνέδριο του ΣΕΒ για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση ανάμεσα στους ομιλητές διακρίναμε πέντε μέλη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μια πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, ζήτημα στρατηγικό για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, ήταν από τους πυλώνες της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής, που συνέταξε η προηγούμενη κυβέρνηση και την οποία η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη θεώρησε σκόπιμο να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, αφαιρώντας ακόμη και τη λέξη από το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο Γεωργιάδη, αντί να κομίσει δική της αναπτυξιακή στρατηγική.

Το θεσμικό ατόπημα του ΣΕΒ να μην προσκαλέσει στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με την πάγια πρακτική που ακολουθούσε όσο ήταν  αξιωματική αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία, ελπίζουμε να είναι ένα μεμονωμένο λάθος που δεν θα επαναληφθεί. Είναι κατανοητές οι πολιτικές προτιμήσεις αλλά υπάρχουν και θεσμικές υποχρεώσεις. 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.