Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αποδέχτηκε την πρόταση Μητσοτάκη η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Την αποδοχή της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη, να είναι υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκανε γνωστή με δήλωσή της η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Την αποδοχή της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη, να είναι υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η πρώτη γυναίκα στο συγκεκριμένα αξίωμα αν εκλεγεί, δημοσιοποίησε με δήλωσή της η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. 

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι με την πρότασή του αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τιμά τόσο τη Δικαιοσύνη όσο και τη σύγχρονη Ελληνίδα, ενώ παράλληλα ανακοινώνει ότι εφεξής απέχει από την άσκηση των δικαστικών της καθηκόντων.

Η δήλωση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου: «Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άκρως τιμητική επιλογή να με προτείνει, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα. Με αίσθημα ευθύνης αποδέχομαι την πρόταση και, σε περίπτωση εκλογής μου, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να υπηρετήσω το υψηλό καθήκον, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα. Θεωρώ αυτονόητο και δηλώνω ότι, από τη στιγμή αυτή, απέχω από την άσκηση των δικαστικών μου καθηκόντων».

Διαβάστε επίσης


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.