Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μητσοτάκης στο Νταβός: Οδυνηρή για την Ελλάδα η «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε με τον καθηγητή Ιστορίας των Πανεπιστημίων Harvard και Stanford, Νίαλ Φέργκιουσον στο Νταβός, επεσήμανε ότι στη χώρα μας γίνονται σοβαρές μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι η «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οδυνηρή.

Σε σχετική ερώτηση για τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι οι λανθασμένες κινήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και η αποκαλούμενη «κωλοτούμπα» της είχε ως αποτέλεσμα να επιδεινωθούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και οι πολίτες να αντιμετωπίσουν μία σκληρή κατάσταση με κλειστές τράπεζες, capital controls και τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ.

Ανέφερε ότι η χώρα ακολουθεί μία διαφορετική πορεία καθώς «είμαστε σε καλό δρόμο να πείσουμε εταίρους να χαλαρώσουν τις απαιτήσεις τους και να υλοποιήσουμε θετικές μεταρρυθμίσεις».

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα είναι η εκπαίδευση», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τονίζοντας ότι «είμαι περήφανος που εκλέξαμε πρώτη γυναίκα ΠτΔ, προσωπική μου πρόταση».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.