ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25/02/2020 09:43

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει με τα κλειστά κέντρα παρά τις συγκρούσεις στα νησιά

Πλήρως αποφασισμένη να μην υπαναχωρήσει από τον σχεδιασμό της για δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά εμφανίζεται η κυβέρνηση, παρά τις συγκρούσεις σε Χίο και Λέσβο με πολίτες, με αφορμή τη μετάβαση σε αυτά δυνάμεων των ΜΑΤ, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα έργα θα ξεκινήσουν.

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει με τα κλειστά κέντρα παρά τις συγκρούσεις στα νησιά
Αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει με τα κλειστά κέντρα παρά τις συγκρούσεις στα νησιά
Ανάγνωση:

«Οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι ανοιχτές θα κλείσουν» αναφέρει σε μια σειρά παρεμβάσεών του σε τηλεοπτικούς σταθμούς από το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Μάλιστα, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε τις ανοιχτές δομές που υπάρχουν σήμερα στα νησιά ως «υγειονομική βόμβα», λέγοντας ότι στις κλειστές δομές είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν οι μετανάστες.

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένη και τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών στελεχών στις διαμαρτυρίες στα λιμάνια της Χίου και της Λέσβου, είναι σαφές ότι το ρήγμα μεταξύ κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης βαθαίνει, με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, βέβαια, να έχει προϊδεάσει ότι, αν χρειαστεί οι δήμαρχοι να μπουν μπροστά στις μπουλντοζες, θα το πράξουν, καίτοι επιθυμούν ειρηνική επίλυση της κατάστασης.

Όπως και να έχει, η κυβέρνηση δεν υπαναχωρεί από τον σχεδιασμό της, εξηγώντας ότι, αν είναι να κλείσουν οι ανοιχτές δομές, όπως και οι νησιώτες ζητούν, θα πρέπει να αντικατασταθούν από κάτι, καθώς δεν είναι ρεαλιστικό να μην υπάρχει καμία δομή στα νησιά, είτε κλειστή είτε ανοιχτή. Από την κυβέρνηση, δε, προκρίνουν και το αποτρεπτικό μήνυμα που στέλνουν οι κλειστές δομές στην άλλη μεριά του Αιγαίου.

Αυτή την εβδομάδα, τρέχουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα πρώτα έργα καθαρισμού και περίφραξης των επιλεγεισών τοποθεσιών, με στόχο την άλλη εβδομάδα να ξεκινήσουν κανονικά και τα πρώτα έργα σε Λέσβο και Χίο, αλλά και να συνεχιστούν στη Σάμο, όπου ήδη η δομή έχει αρχίσει και σχηματοποιείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ