Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βορίδης: Είμαι υπέρ του να δημιουργηθούν κέντρα για τους μετανάστες σε ακατοίκητα ή με λίγους κατοίκους νησιά

«Χαλί στρώνει», όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση, για να δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας σε νησιά έρημα ή με λίγους κατοίκους.

Μετά το... χρησμό του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα που άφησε χθες Πέμπτη ανοιχτό το ενδεχόμενο, σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης το είπε ξεκάθαρα: «Το υποστηρίζω αναφανδόν,είμαι ένθερμος υποστηρικτής».

Ο κ. Βορίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ, ρωτήθηκε «Φαίνεται να κερδίζει έδαφος να μεταφέρονται μετανάστες σε μη κατοικημένα νησιά σε κλειστά ή όχι κέντρα» και απάντησε θετικά, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση της κυβέρνησης.

Αίσθηση δε προκαλεί το ότι όταν ο δημοσιογράφος σχολίασε «να φτιάξουμε μακρονήσια μεταναστών δηλαδή; μετά τα μακρονήσια των κομμουνιστών; Σε ακατοίκητα νησιά; Φυλακές θα κάνουμε; Γκουαντάναμο θα κάνουμε;», ο υπουργός του απάντησε «Εσείς να μην τα κάνετε, εμείς θα τα κάνουμε».

«Δεν παραβιάζεται Διεθνής Συνθήκη»

Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε ότι μια τέτοια προοπτική δεν παραβιάζει καμία διεθνή συνθήκη.

«Εμένα με ενδιαφέρει αν η δημιουργία κέντρων σε νησιά με λίγους κατοίκους ή με καθόλου κατοίκους παραβιάζει κάποια διεθνή συνθήκη, όχι δεν παραβιάζει. Επομένως αφού δεν παραβιάζει, θα κριθεί η καταλληλότητα των υποδομών και σίγουρα πρέπει κάποια πράγματα να εξασφαλίζονται».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.