Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Παναγιωτόπουλος: Περίπου 20 τα κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις (vid)

Ικανοποιητική, όσον αφορά στην πανδημία, χαρακτήρισε την κατάσταση στα στρατόπεδα ο ΕΡΤ o υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, λέγοντας πως είναι λίγα περισσότερα από 20 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε: «Οι ένοπλες δυνάμεις, τα στελέχη τους μάλλον, δεν έχουν την πολυτέλεια να μένουν σπίτι, προκειμένου να προστατευθούν από τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά πρέπει με κάθε τρόπο να λειτουργούν. Κι εμείς μαζί με την στρατιωτική ηγεσία οφείλουμε να λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται, προκειμένου να προφυλαχθούν και να συνεχίσουν να λειτουργούν οι Ένοπλες Δυνάμεις».

Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα κέντρα εκπαίδευσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι γίνονται όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι όπως οι θερμομετρήσεις και μέτρα απολύμανσης και καθαρισμού όλων των χώρων. Ο ΥΕΘΑ τόνισε πως στα περίπου 100.000 στελέχη των ΕΔ, μόνιμους και στρατεύσιμους, έχουν διαπιστωθεί λίγο πάνω από 20 κρούσματα κορονοϊού σημειώνοντας ότι με δεδομένο ότι τα στρατόπεδα λειτουργούν κανονικά αυτός είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός.

Στη συνέχεια ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι οι ΕΣΣΟ που ήταν προγραμματισμένες να παρουσιαστούν αρχές Μαΐου, θα παρουσιαστούν αρχές Ιουνίου και θα δοθούν στους νεοσύλλεκτους νάιλον συσκευασίες με γάντια, προστατευτικές μάσκες, αντισηπτικό υγρό και σαπούνι και οδηγίες προφύλαξης κατά του κορονοϊού.

Για την κατάσταση στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι εφαρμόστηκε από πολύ νωρίς το μέτρο του εγκλεισμού και έτσι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα εκεί μέχρι στιγμής.

Σχετικά με τις εορταστικές άδειες του προσωπικού για το Πάσχα ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι η απόφαση είναι να μην δοθούν αλλά θα εξεταστεί εκ νέου το θέμα όσο πλησιάζουμε προς αυτές τις ημερομηνίες.

    

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.