Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πέτσας: Περιορισμός στον αριθμό και την διάρκεια των μετακινήσεων

Τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας αφορούν τους ασυνεπείς και όχι για τους συνεπείς είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης σημείωσε πως η αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας Θα αποφασιστεί σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την σύσκεψη με το επιτελείο του υπουργείου Υγείας.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μην υπάρξει καταστρατήγηση των μέτρων για τον περιορισμό μετακινήσεων που έχουν οριστεί», ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση των νέων μέτρων που αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, καθώς θα αποφασιστούν σήμερα από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τη σύσκεψη που θα έχει με το επιτελείο του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι θα υπάρξει περιορισμός στον αριθμό, αλλά και τη διάρκεια των μετακινήσεων, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κλείσιμο των διοδίων. Επανέλαβε ότι «η αυστηροποίηση των μέτρων θα έχει να κάνει με τους ασυνεπείς και όχι με τους συνεπείς». Τέλος, επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα για ολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ικανοποίηση, αλλά όχι εφυσηχασμός 

Ικανοποιημένος από τον ρυθμό αύξησης των θυμάτων που είναι πολύ χαμηλότερος από άλλων χωρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν μπορεί κανείς να εφησυχάσει.

«Βλέπω την πορεία της επιδημίας με μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Τα μικρά αισιόδοξα μηνύματα, να μην μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό. Αυτό που κάνουμε δουλεύει, η αύξηση είναι βραδεία. Ίσως να έχουμε και μείωση αργότερα. Από εμάς εξαρτάται. 

Έτσι όπως πάμε, επαναξιολογούμε κάθε μέρα, είμαι χαρούμενος, αλλά ας το κρατήσω μέσα μου. Σιγά – σιγά όπως προχωράμε είμαστε χαρούμενοι. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό τον ιό να μας κάνει να εφησυχάσουμε γιατί θα μας διαλύσει και θα μας διαλύσει γρήγορα. Δεν θέλω να δω τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να απογοητευτούν γιατί κάποιοι από εμάς θα πουν απερίσκεπτα «τέλειωσε». Η επιστήμη κάνει προσπάθειες, οι μελέτες μπορεί να μας οδηγήσουν σε πολύ καλύτερα φάρμακα. Δεν θα μείνουμε κλειδωμένοι για πάντα μέσα. Αλλά αυτή τη στιγμή αυτά τα μέτρα, σώζουν ζωές κάθε μέρα». 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.