Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Η «γκάφα» βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που έκανε... μπάχαλο την ψηφοφορία για Παπαγγελόπουλο (vid)

Για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ψήφιζε σήμερα η Βουλή.

Θα περίμενε κανείς πως με 4 από τα 5 κόμματα της αντιπολίτευσης να απέχουν από τη διαδικασία αλλά και με τις απουσίες από το ΚΙΝΑΛ, η διαδικασία της ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, θα κυλούσε ομαλά. 

Κι όμως, η ψηφοφορία, έγινε μπάχαλο εξαιτίας μιας «γκάφας» από τον βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Καλογιάννη. Ο κ. Καλογιάννης, έριξε το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη, χωρίς πρώτα να το βάλει στον φάκελο. Στο βίντεο μάλιστα ακούγεται το μέλος της εφορευτικής επιτροπής που προσπαθεί να τον σταματήσει με το «Όχι, όχι» αλλά δεν τα καταφέρνει. 

Ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας, ζήτησε αμέσως τη διακοπή της διαδικασίας και αμέσως ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη λύση. Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας πρότεινε να ερωτηθεί η επιστημονική υπηρεσία, ενώ κάποιος άλλος που συμμετείχε στην κουβέντα, πρότεινε μια... πετονιά για να ψαρευτεί το ψηφοδέλτιο. 

Τελικώς, η λύση ήταν η κάλπη να ανοίξει μεσούσης της διαδικασίας και ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας να πάρει το ψηφοδέλτιό του, να το βάλει σε φάκελο και να το ξαναρίξει στην κάλπη. 

Απουσίες Γεννηματά, Παπανδρέου και Καστανίδη από την ψηφοφορία

Για «ανελαστικούς» λόγους δεν κατάφεραν να βρεθούν στην ψηφοφορία, τρεις βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. 

Η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Χάρης Καστανίδης λόγω της απουσίας τους εκτός Αθηνών για ανελαστικούς λόγους, απέστειλαν σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, εν όψει της ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου Δ. Παπαγγελόπουλου, σχετικές επιστολές στις οποίες αναφέρουν: «Εάν ήμουν παρών, θα ψήφιζα σύμφωνα με τη θέση του κόμματός μου».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.