Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ο... Μωυσής παρεξηγήθηκε από το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και έστειλε εξώδικο στην Κουμουνδούρου

Μια ακόμα αντίδραση για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους δημοσιογράφους και την ενίσχυση των ΜΜΕ από την κυβέρνηση.

Με εξώδικό δήλωση και διαμαρτυρία του, ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Μωυσής ζητά να αποσυρθεί το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει χαρακτηριστικά: «πόσο κοστίζει ο Μωυσής» αναφερόμενο προφανώς στον πρωθυπουργό και όχι στον εν λόγω δημοσιογράφο. 

Ότι το σποτ δεν αναφέρεται στον ίδιο, το αναγνωρίζει και ο ίδιος ο παραπονούμενος σημειώνει όμως παράλληλα πως «πολλοί γνωστοί, συγγενείς, φίλοι, ακροατές της εκπομπής, βρέθηκαν να αναρωτιούνται και να με ρωτούν αν έχω διαπράξει προσωπικά κάτι τόσο αντιδεοντολογικό και αντιεπαγγελματικό, που να ωθεί τον ΣΥΡΙΖΑ να με χρησιμοποιεί ως… παράδειγμα εξαγορασμένου δημοσιογράφου.  Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω να περάσει έτσι».

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της εκπομπής του, τόνισε:

«Το spot του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο “Πόσο Κοστίζει ο Μωυσής” και την προτροπή “στην εποχή που οι ειδήσεις αγοράζονται μην καταπίνεις αμάσητο τον Μωυσή” -παρά τα όσα προσπάθησε η Κουμουνδούρου να ισχυριστεί δεν έχει κανένα στοιχείο σάτιρας. Αφενός διότι τσουβαλιάζει όλους τους δημοσιογράφους, και μας κατηγορεί ότι είμαστε εξαγορασμένοι από την κυβέρνηση. Προφανώς δεν ισχυρίζομαι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο στόχαστρο προσωπικά εμένα. Ωστόσο, επειδή δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι οι θεατές του spot να γνωρίζουν ή να μαντεύουν τον συνειρμό που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη χρήση και αναφορά του ονόματος Μωυσής, αποδεικνύεται πως οι φαινομενικά αστείες συμπτώσεις, μπορεί να έχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις.  Όπως το γεγονός, ότι πολλοί γνωστοί, συγγενείς, φίλοι, ακροατές της εκπομπής, βρέθηκαν να αναρωτιούνται και να με ρωτούν αν έχω διαπράξει προσωπικά κάτι τόσο αντιδεοντολογικό και αντιεπαγγελματικό, που να ωθεί τον ΣΥΡΙΖΑ να με χρησιμοποιεί ως… παράδειγμα εξαγορασμένου δημοσιογράφου.  Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω να περάσει έτσι.

Παρ` όλα αυτά, και πάλι θεωρώ, σοβαρότερο και πιο επικίνδυνο ως νοοτροπία και πολιτικό μήνυμα, το συνολικό τσουβάλιασμα των δημοσιογράφων που επιχειρείται από το εν λόγω spot, από τη σύμπτωση της χρήσης του επωνύμου, το οποίο με συνοδεύει από τη γέννησή μου και με το οποίο ασκώ τη δημοσιογραφία εδώ και 30 χρόνια, θέλω να πιστεύω ευσεινήδητα.

Ωστόσο, επειδή ως δημοσιογράφος και ως Μωυσής -που ασφαλώς νιώθω διπλά προσβεβλημένος, επαγγελματικά και προσωπικά- έχω διπλό έννομο συμφέρον να προβώ βάσιμα σε νομικές ενέργειες, θεώρησα καθήκον μου να κάνω το απλούστερο νομικά υποστηριζόμενο βήμα, για την απόσυρση του κατάπτυστου spot και την δημόσια συγγνώμη προς εμένα και όλους τους συναδέλφους.

Γνωρίζω τη δήλωση του κ. Σκουρλέτη με την οποία επιχειρείται να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις για το τσουβάλιασμα όλων των δημοσιογράφων. Τη θεωρώ ειλικρινούς αφετηρίας, πλην όμως, ανεπαρκή και τελικά ακυρωμένη, από την παραμονή του εν λόγω spot στην κυκλοφορία. Αναγνώριση του λάθους, χωρίς απόσυρση και διόρθωση του λάθους, ακυρώνεται από την διαιώνισή του.»


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.