Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Μύλος» ο ΣΥΡΙΖΑ: «Άδειασμα» Τσίπρα σε Παππά στο Πολιτικό Συμβούλιο – Ανέλαβε την ευθύνη ο πρώην υπουργός

Αλαλούμ στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας έβγαλε τον Νίκο Παππά «στη σέντρα» για τις επικοινωνίες με Μυωνή. Ο πρώην υπουργός ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών του.

«Ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλήψεις ή αστοχίες» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας τον λόγο στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ και «αδειάζοντας» για πρώτη φορά από όταν προέκυψε το θέμα των συνομιλιών Παππά – Μυωνή, τον άλλοτε πιο στενό του συνεργάτη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε βέβαια ότι «Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους». Παράλληλα σημείωσε ότι η «ανάληψη ευθύνης» που ζητά δεν είναι απλά «για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε. Από εκεί και πέρα όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα είναι το μείζον θεσμικό ζήτημα, ότι ο κύριος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να μετατρέψει την πολιτική ζωή σε βούρκο για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, για τα οποία ευθύνεται ο ίδιος. Οι παρακρατικές πρακτικές σκοτεινών εποχών της μεταπολίτευσης που έχει όμως ανασύρει ο κύριος Μητσοτάκης είναι καταδικασμένες στην συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο δεν θα καλύψουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης του αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές και κληρονόμους».

Παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς, ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών του, λέγοντας:«Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας  συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη».
 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.