Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Υποχρεωτικά θα δείχνουν αρνητικό τεστ οι τουρίστες στον Προμαχώνα

Υποχρεωτικά θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό για κορονοϊό τεστ οι επισκέπτες της Ελλάδας που θα μπαίνουν από τον Προμαχώνα, από τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Ιουλίου.

Μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα που παρατηρούνται σε επισκέπτες της Ελλάδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε μέτρα για αυστηροποίηση των ελέγχων, καθώς έχει σημάνει... συναγερμός. 

Συγκεκριμένα είπε «Με ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα η πατρίδα μας αναδείχθηκε διεθνές πρότυπο. Γυρίσαμε στη νέα κανονικότητα. Ανοίγουμε τις πύλες της χώρας χωρίς έκπτωση στη δημόσια υγεία. Προτεραιότητα ασφάλεια εργαζομένων, κατοίκων, επισκεπτών Η αύξηση στα εισαγόμενα και στα εσωτερικά κρούσματα χτυπά καμπάνα κινδύνου. Απαιτεί να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό, γιατί ο κορονοϊός δεν έφυγε και τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης».

Τα μετρα που ανακοίνωσε είναι τα εξής και αφορούν σε αφίξεις από βαλκανικές χώρες:

1) Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης από το συνοριοφυλάκιο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο

2) Υποχρέωση συμπλήρωσης PLF, ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα

3) Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων. Δεκάδες κλιμάκια ελέγχου Αρχής διαφάνειας, ΓΓ Εμπορίου και ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιήσουν πάνω από 300 ελέγχους ως την Κυριακή

Η κυβέρνηση αξιολογεί τα επιδημιολογικά δεδομένα και λαμβάνει τις αποφάσεις της με γνώμονα τη δημόσια υγεία. 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.