Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γιατί ο Μητσοτάκης χτύπησε καμπανάκι για τον κορονοϊό- Στο τραπέζι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους

Νέος γύρος συστάσεων από την κυβέρνηση, ενώ οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο πρότασης για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αρκετούς κλειστούς χώρους.

Γιατί ο Μητσοτάκης χτύπησε καμπανάκι για τον κορονοϊό - Στο τραπέζι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους
Γιατί ο Μητσοτάκης χτύπησε καμπανάκι για τον κορονοϊό - Στο τραπέζι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους

Με ένα tweet του χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα αφύπνισης στους πολίτες ότι ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ και άρα οι πολίτες δεν πρέπει να ξεχαστούν. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ανήρτησε και ένα video που είναι τμήμα της καμπάνιας ενημέρωσης της κυβέρνησης και θα τρέξει ειδικά στα social media τις ερχόμενες εβδομάδες.

Ήταν, επί της ουσίας, ένα καμπανάκι προς τους πολίτες, με δεδομένα τα πολλά φαινόμενα χαλάρωσης. Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με συγκρατημένη ανησυχία την αύξηση των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή, για το κυβερνητικό επιτελείο, προέχει να σταλεί με όλους τους πιθανούς τρόπους και από όλους τους δυνατούς διαύλους ένα μήνυμα κόντρα στη χαλάρωση, καθώς, όπως φαίνεται, δεν είναι τα εισαγόμενα λόγω τουρισμού κρούσματα που είναι η βασική πηγή ανησυχίας σε αυτή τη φάση και με δεδομένα τα μέτρα σε χερσαία σύνορα και αεροδρόμια.

Βεβαίως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μέτρα, με τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, το θέμα πράγματι απασχολεί την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αλλά ακόμα οριστική απόφαση δεν έχει υπάρξει. Μάλιστα, για σήμερα είναι προγραμματισμένη συζήτηση των λοιμωξιολόγων, χωρίς να εκτιμάται ότι θα ληφθεί οριστική απόφαση.

Στο τραπέζι έχουν πέσει σενάρια για χρήση μάσκας σε εμπορικά κέντρα, τράπεζες και λοιπές δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και για τις εκκλησίες. Η συζήτηση στην επιτροπή συνεχίζεται ακόμα, αν και ορισμένα μέλη της λένε τις απόψεις τους. Για παράδειγμα, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος τάχθηκε χθες (ΣΚΑΪ) υπέρ της χρήσης μάσκας και σε εσωτερικούς χώρους, προκειμένου να ανασχεθεί η διασπορά του ιού. Από την άλλη, κατά τις πληροφορίες του Reader.gr., ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας εκτιμά ότι δεν είμαστε ακόμα στο σημείο που να είναι απαραίτητη η καθολική χρήση της μάσκας.

Αυτό που είναι σαφές, πάντως, είναι ότι θα συνεχίσουν να αξιολογούνται τα καθημερινά δεδομένα, με την αύξηση των κρουσμάτων σε ασυμπτωματικούς να προβληματίζει τους κυβερνητικούς επιτελείς, αλλά και να γεννά ερωτήματα. Πάντως, αυτό που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβαρυνθεί είναι το σύστημα Υγείας, καθώς τόσο οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ όσο και σε απλούς θαλάμους θεωρούνται απολύτως διαχειρίσιμος αριθμός.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.