Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αν και με καθυστέρηση ο Γαβρόγλου απολογήθηκε για το σεξιστικό του σχόλιο

«Άτυχη αναφορά» χαρακτήρισε το σεξιστικό του σχόλιο με το οποίο προσπάθησε να σχολιάσει δήλωση της Νίκης Κεραμέως, ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Πέρασαν αρκετές μέρες από την ανάρτηση του Κώστα Γαβρόγλου με το σεξιστικό σχόλιο για τις γυναίκες και τα μαθηματικά, που προκάλεσε αντιδράσεις. Ο πρώην υπουργός Παιδείας, αφού πρώτα προσπάθησε να ανασκευάσει κάνοντάς τα... ακόμα χειρότερα, αποφάσισε να απολογηθεί με νέα του ανάρτηση.

Σ' αυτήν χαρακτηρίζει το σχόλιό του «ατυχή αναφορά» ενώ σημειώνει πως ακόμα «και η απόρριψη αυτού του στερεοτύπου δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του».

Η ανάρτηση του πρώην υπουργού Παιδείας: «Σε μια προσπάθεια μου να στηλιτεύσω τη "δημιουργική στατιστική" της Υπουργού Παιδείας επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο.

Κατανοώ ότι ακόμα και η απερίφραστη, από πλευράς μου, απόρριψη αυτού του στερεότυπου δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του. Λυπάμαι, πρωτίστως γι' αυτή καθαυτή την αστοχία μου αλλά επίσης και για το γεγονός ότι έγινε η αφορμή για τον αποπροσανατολισμό και την υπονόμευση της απολύτως βάσιμης κριτικής που αξίζει στη δημιουργική στατιστική με την οποία αυτή η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι.

Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως ατυχή».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet