Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Πέτσας: Δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Δύσκολη χαρακτήρισε την περίπτωση της Αττικής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχετικά με τη διαχείριση του κορονοϊού. Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα απαγόρευσης κυκλοφορίας.

«Δεν μπορεί να προσφέρει σε αυτήν τη φάση που είμαστε. Επιλέγουμε συνδυασμό μέτρων ώστε να είναι απλά και εφαρμόσιμα. Αλλά και να μπορεί να ελεγχθεί η εφαρμογή τους, ώστε να μην υπάρχει διάθεση να τα παρακάμψει κανείς. Επιλέγουμε πακέτο μέτρων που να είναι συμβατά με αυτά τα τρία κριτήρια. Απλά και εφαρμόσιμα και είναι εύκολο να ελεγχθούν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Mega.

«Αν δούμε κάπου αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που χρειάζεται να το περιχαρακώσουμε, χωρίς να θίξουμε, όσο μπορούμε, την καθημερινότητα των πολιτών σε γειτονικές περιοχές, θα το κάνουμε. Η περίπτωση της Αθήνας είναι πιο δύσκολη λόγω του οικιστικού συμπλέγματος, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε», τόνισε.

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι υπάρχουν πολλές προτάσεις από τους ειδικούς και πως ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την Επιτροπή των ειδικών - από την προηγούμενη εβδομάδα - έναν κατάλογο μέτρων, αλλά και υπό ποιες προϋποθέσεις αυτά μπορούν να ενεργοποιούνται, ώστε να υπάρχει γρήγορη αντίδραση της Πολιτείας αν βλέπει τα κρούσματα να ξεφεύγουν.

«Παίρνουμε συνεχώς μέτρα προκειμένου να τιθασεύσουμε την αρνητική εξέλιξη της καμπύλης. Στις αρχές Αυγούστου, η πρόβλεψη ήταν ότι το Δεκαπενταύγουστο και προς το τέλος του Αυγούστου θα είχαμε ξεπεράσει τα 500 κρούσματα την ημέρα, ενδεχομένως και τα 700. Αυτό δεν συνέβη. Είμαστε όμως, σταθερά κοντά στο επίπεδο των 300. Πρέπει αυτό να το κατεβάσουμε. Γι' αυτό παίρνουμε αυτά τα μέτρα» πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα

Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Επίκεντρο η Αττική – Επιβαρυμένο το κέντρο της Αθήνας

Κορονοϊός: Στην Αττική τα 164 από τα 339 κρούσματα - Νέα αρνητική πρωτιά για τον νομό

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet